Home / Vägglöss & andra skadedjur

 

Som en explosion har de slagit till: skadedjuren. Det handlar främst om kackerlackor och vägglöss, någonting som är mycket svårhanterat.

Har du minsta misstanke om skadedjur i din lägenhet, villa eller radhus? Kontakta då skadedjursbekämpning.nu snarast möjligt för att stoppa skadan innan det går för långt. Det kan nämligen gå fort när djuren väl får fäste och ju längre tid det går, desto svårare är det att bli av med.

– De har en tendens att bygga flera satellitbon i en fastighet med flera drottningar.
Så säger Andreas Olsson, som arbetar med sanering av skadedjur. Han menar även att eftersom att vi reser mer och mer, har fler importerade livsmedel samt högre inomhustemperaturer så kommer ökningen att fortsätta. Det är dock viktigt att den som ska iväg och resa tänker på att till exempel inte lägga väskan under hotellsängen,och om möjligt öppna väskan utomhus när du kommer hem igen. Vintertid kan den till och med få ligga och frysa på balkongen ett tag. Anders lyfter även den sociala spridningen av skadedjur och menar att vissa flygbolag är väldigt drabbade, man har i New York även hittat vägglöss i taxibilar – någonting som även kan drabba Sverige.

Barnen drabbas värst297498-woman-holding-head-in-kitchen

Och du vill verkligen undvika skadedjur i största möjliga mån – de kan förstöra både mentalt, fysiskt – och ekonomiskt. Har du dessutom barn ska du vara extra försiktig. Några som drabbades var familjen man skriver om i denna artikel som trots gift och sanering inte blev av med problemen. Det är även viktigt att vara medveten om att just vägglöss särskilt brukar ty sig till barn, så var det även för denna familj vars barn hade blödande sår över både kropp och ansikte. Det blev så pass illa att barnen tillslut flyttades till att bo hos en släkting efter att läkaren förbjudit barnet att bo i lägenheten.