Home / Roliga prylar till barn

 

Att köpa presenter till barn kan vara klurigt, framför allt om det är till någon annans barn. För att lyckas med presentinköpet är det viktigt att köpa saker som barn tycker är roliga och verkligen vill ha. Det finns en del tips och saker att tänka på vid presentköp till barn.

Presenter är något som uppskattas av stora som små. Under ett kalenderår finns det många tillfällen där det förväntas att ge presenter, bland annat födelsedagar, kalas, dop och julafton. För barn är presenter särskilt betydelsefulla och därför är det extra viktigt att lägga ned omtanke och kärlek på presenter till barn. Barn älskar roliga prylar och fina paketinslagningar. Vid tillfällen när det är många paket, till exempelvis vid jul, kan det vara en god idé att bestämma innan att bara ge paket till barnen som skrivet i SVD. Ibland tryter fantasin och det kan vara svårt att komma på presentidéer. Nedan följer några tips.

Köp många billiga och roliga presenter

För många barn spelar det inte egentligen inte så stor roll vad de får i present, utan hur många presenter de får. Många barn finner lycka i själva öppningen av paketen snarare än innehållet. Presentinnehållet är såklart viktigt, men poängen är att mycket av glädjen finns i upplevelsen att få paket och att få slita upp pappret. Därför kan det ibland vara en god idé att köpa många billiga och roliga presenter för att maximera presentöppningen. Köp ett antal roliga prylar och slå in dem fint i ett väl utvalt pappet. Utgå ifrån personen som ska få presenten och köp något roligt som passar hens intressen och personlighet. Köp endast roliga presenter som barn verkligen vill ha, inte tråkiga saker som är till för vuxna. Nedan följer förslag på billiga och roliga presenter som passar särskilt bra vid barnkalas:

  • Roliga och färgglada badleksaker
  • Koppar och glas med roliga tryck
  • Spel
  • Experiment
  • Nyckelringar med olika motiv och färger

Gå ihop och ge drömpresenten

Det finns vissa som föredrar att köpa endast ett paket istället för flera. Vid barnkalas är det vanligast att ge endast en liten present, förslagsvis något från listan ovan. Är det däremot ens eget barns födelsedag eller julklappar till familjen kan det ibland vara värt att köpa en större present istället för många små. Detta passar särskilt bra om barnet endast önskar sig en särskild present. Kanske har barnet i fråga längtat länge efter just den presenten? Detta kan även gälla på barnkalas och andra tillställningar för barn. Då kan flera personer gå ihop tillsammans och köpa en present som barnet verkligen drömt om.

Ge bort en upplevelse

Det finns dock vissa som är rädda för att barn ska bli bortskämda av för många paket. De som är emot att köpa prylar som presenter kan i stället ge barnet en upplevelse. Förslag på upplevelser inkluderar bland annat besök på en nöjespark, fika, utflykt, museibesök eller en resa. En genomtänkt upplevelsepresent är en kul present som går att åstadkomma oavsett budget. Med lite fantasi och kreativitet går det att komma på billiga och roliga upplevelser som är anpassade efter personens intressen.