Home / Fördelarna med att köpa matkasse

 

Om du har småbarn då vet du att ett av de större stressmomenten i vardagen är maten. Att planera veckans mat och åka till affären i bilkö och handla med trötta barn i vagn efter förskolan är ingen höjdare. Det är svårt att hitta maträtter som petiga barn kan tänkas äta och också att få tid att laga maten samtidigt som du försöker ta hand om barnen. En tjänst som underlättar enormt i vardagen är därför färdigpackade matkassar.

Den kanske mest kända varianten av matkassar är den med färdigplanerad veckomeny med beprövade recept som går hem hos barnfamiljer. Du kan välja speciella barnkassar, familjekassar och även snabblagade kassar så att du lättare får ihop vardagen. I en färdig matkasse finns alla råvaror som behövs samt enkla recept för att tillaga rätterna. På detta sätt minimeras matsvinnet eftersom allt i kassen ska användas på ett eller annat sätt och mängderna är exakt anpassade till veckomenyn.

Så vad är då fördelarna? Förutom det bekväma i att du sparar tid eftersom allt du behöver till matlagningen kommer levererat hem till dörren så slipper du en hel del saker som du kanske inte tänkt på att du faktiskt gör, du slipper bland annat att:

  • planera inköpen,
  • skriva inköpslistor,
  • köa till och i butiken,
  • packa varor,
  • frakta hem varorna.

Inte dyrare än att handla själv

Det är lätt att tro att färdiga matkassar är dyrare än att handla själv, men ett flertal undersökningar visar att det faktiskt inte är så mycket dyrare. Ibland är det till och med billigare. Med tanke på att, som nämnts ovan, allt i kassen används så slänger du inga pengar i form av mat i soppåsen. Dessutom undviker du alla spontanköp som lätt uppstår i en fysisk butik med skrikande barn i vagnen samtidigt som du själv är lite hungrig och trött och lätt frestas av godishyllan.

Inspiration och matglädje

Förutom att det är enkelt, smidigt och sparar tid, ger matkassar även inspiration och matglädje. När en professionell dietist eller kock planerat maten får du och familjen prova råvaror och recept som ni inte ätit förut. Kanske du själv spontant inte testat ett visst recept men eftersom du ”tvingas” så kommer du ur de gamla vanliga rutinerna och ger dig in på en helt ny väg inom matlagningen. Har ni tur så vågar till och med barnen prova något nytt som inspirerar till glädje i köket hela livet!