Home / Tips på familjebilar

 

Sluta bråka där bak. Fyra ord som nästan varje bilkörande förälder någon gång yttrat. Och bilresan blir så mycket värre i en bil som inte är anpassad för en barnfamiljs behov. Därför har valt att lyfta fram tre exempel på bilar som är perfekta för familjer.

  • Nissan Qashqai – En helt egen bilklass, vilket Nissan gärna stoltserar med. En kompaktbil med högre markfrigång. En slags crossover mellan golf och suv. Nissanbilar från flera olika återförsäljare hittar du bland annat här: http://bilweb.se/sok/nissan/qashqai.
  • Ford Focus C-Max – En pålitlig bil från Ford. Oldie but goldie med låg driftkostnad och låg värdeminskning under senare år – vilket gör den här bilen till en prisvärd investering.
  • Volkswagen Passat – Finns både som automat och manuell. Gott om bagage- och benutrymme, så att både människor och saker får ordentligt med plats.

Med en av dessa bilar slipper du förhoppningsvis bråk, skrik och tårar under bilresan. Och dina barn slipper kanske säga fyra andra ord som är nästan lika jobbiga för dem som för dig: är vi framme snart?

Bilar att undvika

Okej, vi har delat ut våra rosor. Det är dags för riset. Du har fått tips på vad du borde köpa. Men lika viktigt är det kanske att nämna vad du absolut inte borde köpa. Här är några bilar, som av en eller annan anledning, inte är något att ha:

  • Ford Mondeo – Den äldsta nya bilen på bilhandlarens parkering. Mycket tyder på att Ford kommer överge Mondeopaketet till förmån för hybrider. Något som vi tycker är på tiden, eftersom det är svårt att fortsätta rättfärdiga den höga prislappen.
  • Volvo V60 – Ett lågt pris, som bara lär sjunka ytterligare när den nya fordonskatten träder i kraft. Dieselbilen är på väg ut, och i fallet med den här modellen är det inte en dag för tidigt. Och CrossCountry-modellen är även den på väg utför.
  • Toyota Auris Touring Sports – Bleknar i jämförelse med Avensis och Prius. Ett steg i den nedåtklättring Toyota ägnat sig åt, för att konkurrera med Kia och Hyundai.

Nu har du fått lite uppslag kring vad du borde och inte borde köpa, men det är viktigt att du sätter dig själv i förarsätet då det är dags att välja. För när man köper en ny bil vill man inte bli ”taken for a ride”.

Om du fortfarande är osäker och behöver fler tips kan du hitta det här.