Home / Så ordnar du en rolig fest för unga tonåringar

 

Att planera en fest för pre-teens, alltså unga tonåringar eller barn som är mellan 11 och 13 år, kan vara ganska utmanande speciellt som pre-teens ofta vill känna sig som vuxna fast att de fortfarande är barn. Därför behöver man hitta rätt balans mellan att tillgodose deras önskan att känna sig ”vuxna” och samtidigt se till att festen är lämplig för deras ålder. Det kan vara svårt att hitta aktiviteter, musik, mat och dryck som är både roliga och lämpliga. Som tur är finns vissa knep att ta till!

När du ska anordna en fest som passar för både barn, unga tonåringar och vuxna kan det vara värt att lägga lite extra tid på festplaneringen så att alla blir nöjda. Något som är rätt säkert är att både barn och tonåringar gillar sötsaker, så varför inte ta det hela till en ny nivå? Hyr sockervaddsmaskin till festen! Att hyra en sådan är en enkel och relativt billig lösning för att lägga till en extra dimension av underhållning till en fest speciellt om det rör sig om födelsedagsfester, skolavslutningar, bröllop, eller vilken annan fest som helst.

Tips att tänka på när du planerar festen

Det första som är viktigt att tänka på när man bjuder till fest där det ska serveras mat och snacks  är att anpassa mat och aktiviteter efter barnens ålder, allergier och matpreferenser. Det är också viktigt att se till att det finns tillräckligt med vatten och andra icke-alkoholhaltiga drycker så att ingen går törstig.

Tänk också på att unga tonåringar vill känna sig som att de har nått en viss mognadsnivå och försök därför göra så festen känns ”vuxen”, kanske genom att servera barnens läsk i lite finare glas och undvika att använda engångsartiklar utan servera på riktigt porslin. Eller varför inte låta dem själva få försöka sig på att göra sockervaddsstrutar helt utan hjälp av en vuxen? De är enkla att använda för allt som behövs är att hälla socker i maskinen, trycka på en knapp och fånga vadden på pinnen.

En annan sak att tänka på är utmaningen i att ungdomar i den här åldern ofta har en stark känsla av vad som är ”coolt” – så försök undvika att bli stämplad som den ”töntiga föräldern” så kommer allt gå bra!