Home / Underhållning & leksaker till barn

 

Att underhålla och leka med barn kan vara både svårt och påfrestande. Spel, ritpennor och film på iPaden är några av saker som kan stimulera barn. Här kan du läsa mer om dessa.

Vissa barn kräver ständig uppmärksamhet och stimulans, vilket kan vara kämpigt för föräldrarna. Här hittar du tips på leksaker och underhållning som passar barn i flera åldrar. Dessa tips passar för olika situationer, framför allt i hemmet men även vid resor och på restaurang. Ibland vill kan det vara skönt som förälder att koppla av lite och låta barnen leka på egen hand.

Spela spel

Spel är den utmärkta underhållningen för stora och små. Sällskapsspel har räddat familjer från tristess under otaliga semestrar. Dessutom kan ni välja om hela familjen ska spela tillsammans eller om barnen ska spela själva när ni vuxna äter middag eller umgås. Alla gillar att spela, det gäller bara att införskaffa spel som är anpassade efter rätt ålder och intressen. Det bästa är att förbereda sig med många olika sorters spel för olika tillfällen. Om barnen tröttnar på ett kan de snabbt byta över till ett annat. Här hittar du allt från nya spelkonsoler till sällskapsspel som passar hela familjen. Tips på populära spel som varje barnfamilj bör investera i är följande:

  • TV-spel med spelkonsoler
  • Sällskapsspel, till exempel Monopol
  • Frågesport & kortspel

Rita & pyssla

Många barn älskar att rita och skapa. Skapande och konst är bra för barns utveckling eftersom de förbättrar motoriken, sociala färdigheter, logik och kreativiteten. Barn i alla åldrar gillar att släppa lös fantasin och måla loss. Detta är en aktivitet som många kan göra självständigt. Allt som behövs är ett ritblock och pennor. Välj gärna olika sorters pennor i olika färger för att öka möjligheterna till variation. Ritblock och pennor är perfekt att ta med på resan såväl som till restaurangen. Även målarfärg, lera och klistermärken är kul pyssel som uppskattas av barn.

Titta på film & lek med iPaden

Ipads och andra sorters skärmar har blivit många småbarnsföräldrars räddning. Film och lek på iPaden kan underhålla barn i flera timmar, vilket är särskilt uppskattat på resor. För att variera innehållet kan ni bland annat låta barnet titta på film på olika språk för att stimulera språkinlärning. Det finns många sätt att vara kreativ med paddan.