Home / Att röra på sig hemma

 

 Barn rör på sig allt mindre, och behöver röra på sig allt mer. Men hur får man sina barn till att vara mer aktiva även hemmavid?

 

pool barn sommarVårdguiden 1177 går det att läsa om hur ett stillasittande liv försämrar barns och ungas hälsa. Behovet av att röra sig är stort men samtidigt når inte föreningsidrott alla barn och inte alla gillar skolans idrott heller. Det som krävs är att barn och ungdomar får känna lust och glädje kring motion och fysisk aktivitet.

 

Ett sätt att få barnen att röra på sig mer är att bygga pool i trädgården där de, under föräldrars uppsikt, kan leka och stoja under sommarlov. Dessutom blir det lättare för dig som förälder när du slipper ta med barnen till stranden varje gång det är soligt och varmt ute.

 

Bygg koja tillsammans med barnen

 

Andra saker som man med fördel kan göra i sin trädgård för att få barnen att vara ute och leka mer samt röra sig är att bygga roliga kojor tillsammans med dessa och deras vänner. I Sköna Hem finns ett antal olika inspirerande kojor som gör att fantasin växer och skaparlusten väcks. Kojor kan se ut på de mest olika sätt. Tips är att:

 

  • Utmana den klassiska träkojan och skapa en liten tipi av grenar, ståltråd och så klängväxter runt om.
  • Kojor behöver inte alltid ett tak, skapa en minialtan ovan marken med bord och stolar för kortspel och och härligt häng.
  • Det går även väl att köpa en helt färdig byggsats och göra en basic koja för att sedan måla den i önskade färger och göra den personlig med inredning och växter.

 

 

Fick hjälp med att skapa drömträdgården

En familj som verkligen har möjlighet att forma sin drömträdgård är de som vunnit en make-over värd 100 000 kronor via Trädgårdshjälpen, som det skrivs om i Vi i Villa. De hade själva tröttnat på att hålla på med sin trädgård när all energi gick till huset och barnen i stället. Men som tur är vann de tävlingen och slipper nu ägna en endaste tanke åt sin gård, i stället kan de lugnt titta på när edens lilla lustgård byggs fram åt dem. När grund jobbet redan är lagt kan man dessutom enklare bygga till en bassäng eller en koja att leka i.