Home / Bra mobilappar för familjelivet

 

Att leva familjeliv kan vara stressigt, outhärdligt och svårt att få att klaffa. Det kan förstås också vara alldeles underbart. Men visst kan det vara svårt att få allt i vardagen att fungera. Ibland kan det kännas som att det är svårt att hinna med att umgås och få en lugn stund över till ett samtal. Vi tittar på de bästa apparna som förenklar familjelivet med fokus på planering och hur ni håller koll på småbarnen.

barn telefonAppar i mobiltelefonen kan knappast kompensera för mänsklig kontakt öga mot öga, men det finns gott om hjälpmedel som kan göra det enklare att mötas och få alla familjemedlemmars planering att gå ihop. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa apparna som kan hjälpa familjelivet på olika sätt. Men först: viktigast av allt är förstås att era mobiler överhuvudtaget fungerar. Hos Appfix får ni er iPhone eller Androidmobil fixad på rekordtid, dessutom alltid med 12 månaders garanti.

Appar för planering

Den första typen av appar att titta på är de som kan hjälpa till att få vardagen att flyta på lite enklare. Appar som låter er:

  • Planera
  • Kommunicera
  • Lägga upp shoppinglistor
  • Föra kalender

För det syftet finns det framför allt två bra appar som kan vara värda att kika på. Vilken ni föredrar är en fråga om tycke och smak.

Cozi Family Organizer

Cozi Family Organizer är en omfattande planerare för hela familjen som finns tillgänglig både för iPhone och Android. Ni laddar ned appen till varje familjemedlem och har sedan möjligheten att synka familjens individuella och kollektiva scheman med mera. Utöver funktioner som låter er schemalägga aktiviteter för hela familjen och enskilda medlemmar finns också möjligheter att lägga in bl.a. shoppinglistor, kalendrar och recept.

Picniic

familj telefon mobilFinns liksom Cozi både till iPhone och Android och är även denna en familjeplanerare. Men där Cozi är stram, formell och kan förefalla överväldigande är Picniic betydligt snällare både i utseende och utförande. Liksom Cozi innehåller den ett flertal olika funktioner för att planera och synka familjens olika aktiviteter, gemensamma shoppinglistor m.m. Här finns dock några funktioner som Cozi saknar. Till exempel finns en nyhetsfunktion som låter familjemedlemmar dela nyheter till en gemensam anslagstavla – bra inte minst för stora familjer. Betala en liten månadssumma och ni låser upp funktioner som låter er dela konfidentiella uppgifter säkert, exempelvis kreditkortsuppgifter, lösenord och annat.

Appar för trygghet och säkerhet

Det finns appar för att hålla koll på familjemedlemmar och de bör väl användas främst för att hålla koll på små barn snarare än på tonåringarna. De flesta av apparna i den här kategorin är egentligen inte mer än en form av GPS-tjänster.

Life360

Life360 är en enkel och smidig liten app som kan användas för att hålla koll på vart alla familjemedlemmar befinner sig. Förutom funktioner som placerar ut alla användares befintliga positioner på en karta finns också notifikationer som aktiveras om någon ankommer till en särskild plats som går att ställa in. Det går också att få larm om någon familjemedlems mobilbatteri skulle sjunka under en viss nivå. Appens gratisversion innehåller all grundläggande funktionalitet.