Home / Häng inte din tvätt inomhus

 

Att hänga tvätten i badrummet är något som vi tar för en självklarhet. Vi resonerar dessutom att det på något sätt skulle vara bättre för miljön än att skaffa en torktumlare. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Tvätten vi hänger upp i badrummet skapar nämligen en massa fukt, och det kan orsaka fuktskador som blir dyra att renovera. Renoveringen i sig kan bli en mycket omfattande historia om du har otur. 

Som vi konstaterat är många barnfamiljer storförbrukare när det kommer till tvätten. Att tvätta på rätt sätt är viktigt, men få tänker på att den där torkställningen inne i badrummet orsakar en hel del ångor som kan tränga in i väggar och golv. Fuktskador är mycket vanligt, och kanske är det en idé att fundera på att köpa torktumlare. Idag finns det moderna torktumlare som slutar torka när den känner av att det är klart. Det gör att det inte slösas på onödig energi. De torkar skonsammare och du slipper bekymmer med mögel och fukt.

Skaffa torktumlare – eller häng tvätten ute

Fuktskador i lägenheten är tyvärr ett mycket vanligt fenomen. Det verkar inte heller spela någon roll hur mycket man än renoverar. Det gäller både villor och lägenheter. Bryter man inte vanorna med att inte vädra efter duschen kommer det fortfarande bildas mögel. Självklart kan man se över ventilering och så vidare, men att hänga tvätten inne flera gånger i veckan är ingen god idé för den som inte vill ha fuktskador och mögel i badrummet.

Fundera även över hur du använder din hall. Hela familjen stampar in efter en åktur i pulkabacken och kläderna läggs på hög i hallen och får ligga där och självtorka. Kanske är du ändå så pass ordentlig att allting hängs upp i galgarna. Tyvärr hjälper det inte särskilt mycket. Att låta kläderna torka in det gamla snöslasket är dåligt både för textilerna och självklart också för fuktigheten i din hall.