Home / Ungdomar, datorspel och presenter

 

Att köpa present till en tonåring är inte alltid det lättaste, inte ens om det är frågan om ens eget barn. Efter den glada barndomen där allt är kul och inget är töntigt kommer tonårsfasen där fel present kan innebära jordens undergång. Tonåringar är ett släkte för sig, men det betyder inte att du inte kan hitta kul saker att ge dem.

Många svenska ungdomar spelar idag dataspel, och hur mycket Folkhälsomyndigheterna än suckar så är en snygg och funktionell kontroll för din ps4 en av de mest uppskattade gåvorna bland tonåringar. Har du tur kanske du till och med kan få så mycket som ett leende vid överlämnandet. Faktum är att tonåringar tycker att det är väldigt kul med dataspel och enligt forskarna blir de som spelar bättre på engelska än de som inte gör det.

Låt dem shoppa själva

Eftersom alla som är över trettio är så extremt o-coola enligt tonåringarna själva så är det också en mycket bra idé att låta dem handla själva. Ett presentkort till en klädbutik du vet att de gillar eller en värdecheck att handla på nätet för ger dem bland annat tillgång till:

  • Musik – streamingtjänster som Google Play och Spotify har enorma arkiv med låtar av tonåringarnas favoritartister.

 

  • Dataspel – det kommer hela tiden nya spel så om du har en tonåring som är en riktig gamer kan det knappast bli bättre.

 

  • Böcker – ja, tro det eller ej, men många svenska tonåringar gillar faktiskt böcker trots att framförallt tonårspojkar läser mindre än förr. Det finns massor av ”teen-litteratur” som vampyrsuccén Twilight och dystopin Hunger Games.

 

Bjud på en rolig aktivitet

Om du har en tonåring med ett intresse för en viss sport, mode och skönhet, resor eller musik så kan du också bjuda dem på en kul aktivitet. Biljetter till en fotbollsmatch, en härlig spabehandling för väninnorna eller en Rammstein konsert både uppskattas och ger minnen för livet. Att göra en äventyrskryssning tillsammans är inte bara en fantastisk present, utan dessutom ett sätt att umgås med tonåringar som annars inte ens vill kännas vid sina föräldrars existens.