Home / Semestertips i Sverige för barnfamiljen

 

Funderar ni på att ta en familjesemester tillsammans med barnen? Ta tag i semesterplanerandet redan nu och fixa en fartfylld semester i Sverige. Här följer tips på var ni kan åka, ställen som hela familjen kommer att uppskatta!

glad_familj_med_regnkläder small

Vi har tidigare skrivit om vanliga skadedjur som vägglöss och hur de kan åka med hem i resväskan, något som är värt att ha i åtanke under semestern. Man behöver inte åka utomlands för att ha en riktigt kul och lyckad familjesemester. Här följer tips på vart man kan åka och vad man kan göra under familjesemestern i vårt avlånga land Sverige.

Allt från Botkyrka och Gotland till Västkusten

Sverige har massor av städer och platser väl värda ett besök, och dessutom massor av roliga och spännande aktiviteter perfekta för hela familjen att testa på under ledigheten. I Dagens Nyheter kan man läsa om tips på resmål i Sverige som passar både stora och små. I Kullaberg kan man bland annat åka på upptäcktsfärd och speja efter tumlare, ett djur som kallas för Sveriges delfin. Det är en häftig upplevelse som barnen sent kommer glömma! Man kan även under sommaren fjällvandra på Grövelsjöns fjällstation, rida på kameler på Ölands kamelranch i Ormöga och se och klappa på kräftor på Havets hus i Lysekil. Är man som vuxen ung i sinnet och har barn som tycker bajs och prutt är ett roligt samtalsämne så kan man besöka framtidsmuseet i Borlänge för att gå på deras utställning om bajs och lära sig om hur viktigt det är att bajsa. Ett besök som säkerligen kommer leda till mycket skratt och ny kunskap. Gillar man djur så går det även att sova på hotell i Järvsö med insyn till Järvzoos vargar och klappa djur i Hågelbyparken i Botkyrka. Vill man åka till Gotland så finns det utanför Visby möjlighet att åka ånglok och gå på tågmuseum. Välj och vraka bland massor av roliga upplevelser!

Här är en glimt från familjesemestern i filmen ”Sune i Grekland”: