Home / Från barnrum till tonårsrum – inredningstips

 

Att förvandla ett barnrum till ett tonårsrum kan vara lättare sagt än gjort. Och dyrare än vad budgeten kanske medger. Men med lite bra idéer och strategiskt planerande kan även detta utmanande inredningsprojekt bli succé.

Även om det känns som om du vill stoppa tiden, är det viktigt att du är snabb på bollen när ditt barn börjar gnälla på inredningen i rummet. Självklart ska en tonåring ha ett rum att trivas i, som han eller hon stolt vill bjuda hem sina kompisar till. Och en sak är kanske viktigast av allt: sängen. När barnet blivit tonåring är det dags att byta ut den gamla barnsängen. Till exempel finns otroligt sköna sängar från Svenska Hem, som inte alls behöver kosta skjortan. Tur, eftersom god ergonomi är en nyckelfaktor till god sömn.

”Många av oss sover för lite och för dåligt. I synnerhet gäller det barn och unga”, skriver DN i ett reportage om barns sömnbehov.

Leta inspiration att inreda tillsammans

Tänk på att det inte är ditt rum du inreder, utan din tonårings. Ett bra sätt att hitta gemensam grund att stå på inför inköp av kuddar, tapeter och andra inredningsdetaljer är att tillsammans leta inspiration på nätet. Kolla in de senaste inredningstrenderna gemensamt hos etablerade magasin som ELLE, och prata om vad ni gillar och inte.

Ett bra tips är att inreda tonårsrummet som en miniversion av en egen lägenhet. Då skapar du känslan av självständighet och frihet som så många tonåringar längtar efter. Expressen menar till och med att det kan vara läge att byta rum med sin tonåring, och ge hen det största rummet. Det extra utrymmet öppnar upp för spännande inredningsmöjligheter, och kan faktiskt underlätta övergången från barnrum till tonårsrum på ett betydande sätt.