Det är snart jul. Låt barnen vara med och planera inför julen tillsammans med dig, det uppskattas inte bara av dem men gör även hela högtiden lite mer speciell och lite mer rolig.

 

Vad är det första som behövs inför stundande juletider? Förmodligen krävs det en del julklappsinhandling men för det mesta också julkort att skicka till nära och kära runt om i Sverige och kanske till och med utomlands.

 

Skapa dina egna julkort med barnen att skicka

 

Ett hett tips är att du enkelt kan göra din egna julkort, beställ julkort från qpix online, och göra dessa personliga med bilder på till exempel dina barn, katten eller kanske ert hus täckt av snö. Det gör helt enkelt det hela lite roligare att både skicka och få hem i brevlådan.

 

Julklappstips inför den kommande julafton

 

För att komma igång med julklappsinhandlingen kan ett råd vara att kolla igenom de olika julklappstips som finns att läsa och se, bland annat i denna artikel från Expressen och i denna från Nyheter24. Det är nämligen så att även fast de allra flesta barn tycks önska sig dyra saker som datorer och drönare, så finns det många billiga alternativ som även de duger bra. Skippa tråkiga sockor och strumpor och skaffa ett ritset i stället med pennor och papper som väcker skaparlusten, eller självlysande stjärnor att sätta upp över hela taket i barnets sovrum så det känns som en härlig stjärnhimmel man tittar på precis innan man stänger sina ögon och somnar. Det behöver inte vara svårare än så. Ett hoppa hage-klistermärke funkar fint även det att sätta på golvet i barnens rum. Frågan är nu vad som blir årets julklapp.

 

Från bakmaskin till aktivitetsarmband. Handelns utredningsinstitut, HUI, har utsett Årets julklapp sedan 1988 – Dagens Nyheter