Home / Därför är fiskar det perfekta husdjuret

 

Många barn drömmer om att få en egen liten valp eller söt kattunge. Det som barn inte tänker på är att husdjur innebär ett stort ansvar. Vissa husdjur kräver mer än andra då till exempel en hund behöver få dagliga promenader. För en barnfamilj kan det vara bra att börja med ett mindre krävande djur som exempelvis fiskar.

Det är dock viktigt att veta att även fiskar behöver omvårdnad samt mat. Fiskar är ett bra första husdjur då de äldre barnen lär sig att ta ansvar genom enklare sysslor som städning och matning. I deras akvarium behöver de till exempel akvarieimporten.se/tillbehor/akvariebelysning och andra tillbehör. Bra ljus är nödvändigt för att växterna i akvarium ska växa och må bra.

– Grundstrukturen hos fiskar och oss är likadan. De har en hjärna som fungerar precis som vår, säger fysiologiprofessor Svante Winberg, i Vetenskapens värld till SVT.

Detta behöver du ha i ett akvarium

I ett akvarium ska det helst finnas både växter och grottor som fiskarna kan gömma sig i. De brukar även vila antingen bland växter eller i grottor. Du behöver även köpa sand eller grus för att ha på botten av akvariet. Allt detta kan du köpa online och få leverans direkt till hemmet. E-handel och shopping online är väldigt populärt idag och det blir allt enklare att handla online.

Ett bra husdjur för barn

Fiskar är inte bara ett bra första husdjur på grund av att de är lätta att ta hand om. Barn kan också lära sig mycket av fiskar enbart genom att titta på fiskarna. Det har också visat sig att fiskar och akvarium har en lugnande effekt på barn, både yngre och äldre. Barn lär sig även respektera naturen och få mer kunskap om biologi.