Home / Tar pappaledigt för jakt

 

Allt fler pappor tar ut föräldraledighet för att göra annat än att ta hand om sina barn, enligt källor. Många av dessa beger sig ut i skogen på jakt istället. Men även fler mammor gör detta.

15339-hunter-6

På DTs hemsida kan man läsa om att männen tar ut allt fler dagar för föräldraledighet men att männen fortfarande ligger på ett lågt antal när det gäller hur många dagar de är hemma med barnen. En krönikör debatterar om att anledningen till detta är att många pappor tar ut föräldraledighet för att få vara lediga och göra annat än att ta hand om sina barn. Till exempel är det många pappor, som enligt krönikören, tar ut föräldraledighet under jaktsäsongen för att kunna sitta i skogen och jaga älg eller annat vilt.

Jagar på fritiden

Huruvida detta stämmer eller inte är en fråga i sig, men klart är i alla fall att många pappor gillar att bege sig ut i naturen för att jaga. Sedan är det förmodligen så att de flesta pappor gör det under semestern eller på helgerna, istället för under den period då de förväntas vara hemma med sina barn. De som gillar att jaga, oavsett när de gör detta, kan köpa massor av fina jaktprylar som verkligen behövs på jaktbutiken Active Outfit.

Fler kvinnor jagar

Men det är långt ifrån bara papporna som jagar vilt. I Aftonbladet kan man läsa att allt fler kvinnor ger sig in på det här mansdominerade området. Det är framförallt många medelålders kvinnor som börjat ge sig ut på jakt och enligt Svenska jägareförbundet har antalet kvinnor som jagar ökat med 25 procent på kort tid. I framtiden lär vi alltså se allt fler mammor som tar lite tid ifrån sina barn och ger sig ut i skogen för att jaga allt från älg, till vildsvin och varg.